Home Antalya Haberleri Bilinmeyen kültürel değerlere yolculuk

Bilinmeyen kültürel değerlere yolculuk

632
0

Keşif Ekibi Derneği, Antalya’nın dünyaya açılan kapısı olan ve aynı zamanda Antik dönemin liman kenti Side, kültürel güzellikleri henüz hak ettiği değeri alamamış Evrenseki ve Ilıca’ya önemli bir keşif gerçekleştirdi.

İş adamlarından, siyasilerden, gazetecilerden, öğretim görevlilerinden ve öğrencilerden oluşan 20 kişilik kafilenin keşifteki yeni adresi Ilıca, Evrenseki ve Side oldu. Muratpaşa Cami önünde bir araya gelen 20 kişilik kafile, Ayvalık Tost lezzetiyle yaptığı kahvaltının ardından yola koyuldu. İlk olarak Manavgat’a bağlı Ilıca Belediye Başkanı Fazıl Öz’ü makamında ziyaret eden kafile güncel konular hakkında sohbet gerçekleştirdi.  Ayrıca Dernek Sekreteri Murat Seyirci de, başkanlık makamında dernek hakkında detaylı bilgi verdi.

Yaz-kış 25 derece
AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından davet edilen Keşif Ekibi Derneği üyelerine eşlik eden AK Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ve Ilıca Belediye Başkanı Fazıl Öz, ilçenin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıttı. Ev sahibi Başkan Öz’ün makamında Manavgatlı gazeteci Arif Kaplan’ın da kafileye dahil olmasının ardından harekete geçen ekip, yaz kış 25 derece sıcaklığa sahip ve Türkiye’de ender olarak kuzeye akan Ilıca çeşmesini gezdi.

Örnek belde Ilıca
Gelişmiş bir kasaba örneği sergileyen Ilıca’nın son derece modern olarak dizayn edilmiş parklarını yerinde inceleyen kafile, çocukların okuldan çıktıktan sonra ders çalıştığı kütüphaneyi de ziyaret etti.  Belde ile ilgili bilgi veren Başkan Öz, beldede bulunan ilköğretim okulunun yaklaşık üç yıllık tüm kırtasiye ihtiyaçlarının stoklandığını söyledi. Ilıca’nın tertemiz yollarına hayran kalan ekip üyeleri Başkan Öz’ü tebrik etti.

Bu kültürü herkes görmeli
Ilıca gezisinin ardından Evrenseki’ye geçen ekip, bölge için örnek teşkil eden Cem Evi inşaatını ziyaret etti. Evrenseki’de bulunan Manavgat Şehitler Ormanı’nı da gezen Keşif Ekibi üyeleri, ardından geçtikleri Evrenseki Kültür Evi’nde gördükleri eserleri hayranlıkla resmetti. Bölgenin kültürel zenginliğini simgeleyen Kültür Evi ile ilgili bilgi veren Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, girişin ücretsiz olduğunu belirterek bölgeye gelen herkesi Kültür Evi’ni ziyarete davet etti.

Bölge alternatif turizme açılmalı
AK Parti Manavgat Belediye Başkan Adayı ve Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, bölgenin kurtuluşunun alternatif turizmde olduğunu ifade ederek; “Alternatif turizmle Manavgat’ın köyleri de düzenli gelir imkanlarına kavuşacak. Evrenseki evleri örneği uygulanabilir. Özellikle bu konuda Beşkonak bölgesi şanslı. Buraya her yıl bir milyon kişi geliyor ama günübirlik gelip gidiyorlar. Gelenleri bu bölgede konaklatmalıyız” dedi.

Turistik merkezlere ziyaret
Evrenseki merkezde gerçekleştirilen kısa bir turun ardından Evrenseki turizm alanını, Kumköy ve Side turistik merkezlerini ziyaret eden ekip üyeleri, bölgenin turistik yapısı hakkında da bilgi aldı. Manavgat bölgesinin en önemli tarihi değerlerinden olan Side Arkeoloji Müzesi’ni de gezen ekip, akabinde Side Antik Kent’e geçerek tarihi hakkında bilgi aldı. Geçmişten günümüze kadar özenle korunmuş arkeolojik kalıntıları tek tek ilgiyle inceleyen ekip üyeleri, eserler hakkında detaylı bilgi edindi.

Tarih dolu kent ölümsüzleşen karelerde
Turizmle tarihin iç içe yaşandığı tarihi kent Side’de keyifli bir gezinti gerçekleştiren ekip, özellikle dünyaca ünlü antik şehirde önemli detayları tek tek fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi. Antik dönemde Pamfilya’nın en önemli liman kentlerinden olan Side, Keşif Ekibi üyelerinin karelerinde bir kez daha hayat buldu. Antik tiyatronun ardından güneşin batışının en güzel fotoğraflandığı yerlerin başında gelen Apollon Tapınağı’na gelen kafile, bu eşsiz manzarada çekilen birbirinden güzel yüzlerce fotoğrafı arşivine ekledi. Ayrıca Keşif Ekibi Derneği Başkanı Hidayet Gültekin ve Genel Sekreter Murat Seyirci gezi boyunca ekibe eşlik eden Ilıca Belediye Başkanı Öz’e, AK Parti İlçe Başkanı Özdemir’e ve Evrenseki Belediye Başkanı Barut’a dernek ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Previous articleKuluöztürk: Antalya KHB Genel Sekreterliği’nden bir garip ihale
Next articleHamza Taş İHO’ye destek