Home Antalya Siyaseti CHP’li Meclis Üyesi Ercan Merthatun Ak Partili Oldu

CHP’li Meclis Üyesi Ercan Merthatun Ak Partili Oldu

538
0

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ercan Merthatun, 19 kişiyle birlikte AK Parti’ye geçti. AK Parti il Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısı’na Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Başkanı Mustafa Köse ve partililer katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti İl Başkanı Mutafa Köse, yerel seçimlerin ardından ilk Danışma Meclisi Toplantısı’nı gerçekleştirdiklerini söyledi. “2009 SEÇİMLERİNDEN DERS ÇIKARDIK”Zor bir seçim dönemi geçirdiklerini hatırlatan Köse, “Zor bir seçin süreci oldu. Kazandığımız, kaybettiğimiz yerler oldu. Doğru, yanlışlarımız oldu. 2009 seçimlerinde ders çıkardık, birlik beraberlik içinde çalıştık.Sandık görevlisinden, il başkanına kadar herkes görevini yapmaya çalıştık. 19 ilçeden 10’nu AK Parti kazandı. Muhalefet 9 ilçede kaldı. Bu sonuç önemli bir başarıdır” dedi.”SAHİLLER HİZMETTEN YANA OLDU”Sözlerini, “Türkiye’de sahiller kimseden değil, hizmetten yana oldu” şeklinde sürdüren Köse şunları kaydetti:”Antalya’yı yeniden hizmetle buluşturacağız. Biz onun adamı, bunun adamı diye yaklaşmıyoruz. Muhalefetten aynı tavrı göremiyoruz. Antalya’ya zeytin dalı uzattık. Biz hizmet için muhalefete el uzattık. Zor bir seçim geçirdik. Paralel, meridyen, dikdörtgen, her türlü kesimle uğraştık. Buna rağmen Antalya’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kazandık.” Konuşmanın ardından, CHP’den AK Parti’ye geçen Büyükşehir Meclis Üyesi Ercan Merthatun’a parti rozetini AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel taktı.

Merthatun ile birlikte CHP Genlik Kolları üyesi 19 kişi de AK Parti’ye geçti. TEK ALEVİ MECLİS ÜYESİ olan, Büyükşehir Meclis Üyesi Ercan Merthatun, AK Parti Teşkilatı ile birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirterek, “Alevi tek Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak Ali’ye gönül verenler adına çalışacağım” dedi. 103 meclis üyesinin bulunduğu Antalya Büyükşehir Belediyesi’nde AK Parti’nin meclis üyesi sayısı 51’e çıkarken, CHP ve MHP’ninki 52’ye düştü.

Previous article19 Mayıs 2014
Next article26 Mayıs 2014 Klas Gazete