Home Egitim Manavgat Turizm Fakültesi Onaylandı

Manavgat Turizm Fakültesi Onaylandı

477
0

Manavgat halkının uzun zamandır beklediği hayalini kurduğu üniversitenin temeli Akdeniz Üniversitesi Senatosunun Turizm Fakültesine onay vermesi ile birlikte atıldı. River & Lake Side Hotel’de Rektör vekili Prof. Dr. Ömer Geçici’nin başkanlığında toplanan senato Turizm Fakültesini onaylayarak adeta Üniversite’nin yolunu açtı.

Rektör vekili Prof. Dr. Geçici toplantı sonrasında yaptığı açıklamada; ”Ben öncelikle senatomuzun Manavgat’a kurulacak olan Turizm Fakültesi için olumlu yönde olduğunun müjdesini vermek istiyorum. Manavgat halkına. Bu anlamda hem senatomuz hemde üniversitemiz olarak elimizden gelen en üst iradeyi göstereceğiz. YÖK’teki çalışmalarda da Bakanlık neznindeki çalışmalarda da elimizden geleni yapacağız. Sizlerden de maddi ve manevi desteği bekliyoruz. Bu anlamda hem belediye başkanımız hem de MATSO başkanımız, MAYÖV çok güzel çalışmalar yapıyor. Ben bizi bugün burada ağırlayan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e, MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural’a, MAYÖV’e, River & Lake Side Otel işletmecisine ve çalışanlarına çok teşekkür ediyor ve turizm fakültesinin Manavgat’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen ise: ”Öncelikle rahatsızlığından dolayı burada bulunamayan sayın rektörümüz Prof. Dr. İsrafil Kurtcepheye geçmiş olsun diyorum. Sizleri Manavgat’ta ağırlamak sizler gibi kıymetli insanları Manavgat’ta görmek sizlerle birlikte olmak bizleri çok mutlu etti. Az önce almış olduğunuz karar bizleri çok memnu etti. MATSO Başkanımıza, yönetim kuruluna böyle bir iş için yola çıkma anlayışlarından dolayı, Manavgat’ın bir fakülte kazanması yönünde cesaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim. Sizlere ve senato üyelerine az önce almış oldukları Manavgat halkını çok çok mutlu eden Turizm fakültesi kararı itibariyle kendim ve halkım adına çok teşekkür ederim” dedi.

MATSO Başkanı Dr. Şükrü Vural da yaptığı açıklamada duygularını şu şekilde ifade etti: ”Manavgat için bir dönüm noktası. İnşallah en kısa sürede ikinci aşaması olan YÖK’ü ardından ise üçüncü aşaması olan bakanlar kurulu aşamasını aşarız. Benim bunları aşabileceğimiz şeklinde umudum var. En kısa sünede bu aşamaları aştıkdan sonra hep birlikte inşallah Turizm fakültesinin temeli atıp Üniversitesi yolunda ilerleyeceğiz. Manavgat için çok önemli bir karar” şeklinde konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hacer Bakır Sert duygularını şu şekilde dile getirdi: ”Çok mutluyuz, çok heyecanlıyız. Biliyorsunuz hep Manavgat’ta bir fakültemiz olsun diye heyecan içerisindeydik. Bu gün bu fakültenin ilk adımını attık. Senato üyeleri sağ olsunlar olumlu görüş bildirdiler. İnşallah bunun arkası gelir bir fakülte değil de birkaç fakülte birden olur Manavgat’ı bir üniversitesi kazandırabiliriz. Biz bunun inancındayız. Burada yine Manavgatlı hayır severlere iş düşüyor. Sırada Denizcilik, Ormancılık, Sağlık Bilimleri, Ekoloji ve doğa koruma fakülteleri var. Bunları açmamız içinde hayır sever vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız olacak. Ben turizm fakültesini Manavgat’a kazandırılmasında emeği geçen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’e, MATSO Başkanı Dr, Şükrü Vural’a, MAYÖV’e ve Akdeniz Üniversitesi senatosuna ayrıca bizleri ağırlayan River & Lake Side Hotel sahibi Yakup Süzer’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

Previous articleMyAntalya Afgan devlet yöneticilerine tanıtıldı
Next articleİlyas Salman’a Sanatçı Desteği