Home Gundem Acar: “AKP Türkiye’nin Çıkarlarını Koruyamıyor” Dedi

Acar: “AKP Türkiye’nin Çıkarlarını Koruyamıyor” Dedi

335
0

CHP PM Üyesi ve Antalya Milletvekili Av. Gürkut Acar, Avrupa Parlamentosu’nun Ermeni Soykırımı iddialarıyla ilgili kararının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Olumsuz gelişmelerin tek sorumlusu AKP iktidarıdır. AKP Türkiye’nin çıkarlarını koruyamıyor” dedi.

CHP’li Acar, Avrupa Parlamentosu’nun kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, Ermeni Soykırımı iddiasıyla ilgili alınan kararın, Papa’nın Vatikan’da yaptığı açıklamadan sonraya gelmesinin tesadüf olmadığını kaydetti. Acar, “Avrupa Parlamentosu’nun kararının Papa’nın Vatikan’da yaptığı açıklamadan sonraya gelmesi bir tesadüf müdür? Özellikle Türkiye  Cumhuriyet’in kuruluşundan bu yana 100 yıla yakın bir zaman geçmesine karşın bu kararın AKP iktidarı döneminde gerçekleşmesi, Türkiye’nin bütünlüğünün tartışıldığı ve Doğu Anadolu  Bölgesi’nin PKK’ya teslim edildiği bir dönemde olması, AKP’nin iktidar oyarak acizlik içinde olduğunu göstermektedir” dedi.

Türkiye’nin Ege Denizi’ndeki haklarının da Yunanistan’a kaptırıldığını savunan Acar, “Ege Adaları’nın  Yunanistan tarafından işgali gerçekte AB’nin işgali anlamındadır. Kardak Kayalıkları dahil olmak üzere 16 adet adanın işgaliyle ilgili olarak Yunanistan ile görüşmelerin sürdüğü; Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından  verdiğim soru önergesine cevap olarak bildirilmiş ise de, böyle bir görüşmenin bulunmadığı Yunanistan tarafından dünya kamuoyuna açıklanmıştır. Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki 16 adet ada ile ilgili fiili durumuna göz yumulursa, İstanbul’dan İzmir’e pasaportla gitmek zorunda kalırız” diye konuştu. Acar, şöyle devam etti:

 SORUMLU AKP

 “AKP iktidarı Doğu Anadolu’yu PKK’ya, Ege Adalarını Yunanistan’a, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni de işlemediğimiz bir soykırım yalanına teslim etmiştir. Avrupa Parlamentosu’nun aldığı kararın bir kulağımızdan girip ötekinden çıkacağına ilişkin safsata sözlerle durum geçiştirilemez. AKP iktidarı Türkiye’nin haklarını koruyamaz noktaya düşmüştür. Avrupa Parlamentosu’nun soykırım yalanını kabul etmesi, arkasından toprak ve tazminat taleplerini getirecektir. Bu karara karşı Türkiye’nin ayağa kalkması zorunludur. Bütün bu olumsuz gelişmelerin tek sorumlusu AKP iktidarıdır. Ve artık tarihin çöplüğüne gönderilmesi gerekmektedir.”

Previous articleMevlana Kavşağı Türkiye’de ilk olacak
Next articleUAÜ: Öğrenciler Yeteneklerini Sergilediler