Home Menderes Türel Türel: ”Milleti Kandırıyorlar”

Türel: ”Milleti Kandırıyorlar”

297
0

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, 30 yıldır Kırcami’de  imar meselesinin çözülemediğini belirterek, ”Kırcami’de ne zaman otursak bir çay içsek, sizlerle bir sohbet etsek, her zaman konu imar meselesi olmuştur. Artık inanınız hala sizin Kırcami’de imar meselesi ile aldatılmasından, kandırılmasından fevkalade büyük üzüntü duyuyorum ve gerçekten söylüyorum; Kırcami’ye yazık oluyor. 30 senedir buradaki  insanların duygularıyla oynanıyor, insanlar kandırılıyor ve maalesef bu konuda hala netice alınabilmiş değil. Hala Kırcami’ye nasıl imar yaparım diye değil, Kırcamili’yi nasıl kandırırım, nasıl aldatırım, nasıl imar yapıyormuş gibi gözüküp, perde arkasında bu planı yapmadan seçimi geçiririm hesapları yapılıyor” dedi

-Eyvah üçüncüsü…

Menderes Türel Partisi’nin Kırcami bölgesinde düzenlediği bir kahve toplantısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada, 2009 seçim öncesindeki yapılan çalışmalarla ilgili hatırlatmalar yapan Türel  şunları söyledi:

”Arkadaşlarımız çok iyi hatırlayacaklar,  Kırcami Dernek Başkanı’da burada. Hepsini şahit gösterebilirim.  Muhtarlarımız burada, bir ekim ayıydı 25 ve 5 binlik planları geçirdik.  Arkadaşları topladık. Geldiler, ziyaret ettiler.  Dedim ki sizlere yalvarıyorum;  Bakın aynen tabir budur. Sizlere yalvarıyorum gidin şu Muratpaşa Belediyesi’nin kapısında yatın. Gerekirse kapının önünde yatıp, sen binlik planı yapmadan, biz bu kapının önünden kalkmayacağız deyin. Seçimlere kadar şu binlik planın da bitirelim, şu Kırcami meselesi kapansın. O zaman ne dendi ? “planlar çekmecemde… Seçimden sonra halledeceğim” dedi. Ben o zaman dedim ki; Eyvah… Şimdi eyvah eyvah diye bir film var. Reklamlarını görüyorsunuz. Şimdi üçüncüsü başladı.  Bizde Eyvah’ın üçüncüsünü inşallah yaşamayız. Ben dedim ki eyvah, eyvah gene seçimden sonraya bırakıldı bu iş. Ben arkadaşlara bir daha rica edeceğim. Etmeyin, eylemeyin gitsin Muratpaşa belediyesi  bir binlik kaldı. Ben 25 bin ve 5 binlik planları yaptım.  Mahkeme problemi de halloldu. Bir binlik kaldı. Ya şunu yapsın, yapmıyorsa daha bakın seçimlere beş ay var, yetkiyi işi bize devretsin. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak, binlik planı hemen bir ay da geçirelim. Hiç öyle zaman falanda kaybetmeye gerek yok. Olağanüstü toplanalım. Bir ayda geçirelim. Bunu da yaparız dedim. Bizim derdimiz çözmek, onların derdi engellemek oldu.”

-Çekmecedeki planları kimse bulamadı…

2009 seçimlerinden önce çekmecede denilen planları hala kimsenin bulamadığını bildiren Türel, ”Seçim bitti.  Aradan 4,5 sene geçti. O planlar çekmecemde denilen çekmeceyi, kimse bulamadı. Hala o çekmeceyi arıyoruz. Hala binlik planlar çekmeceden çıkmadı. Biz kaybettikten sonra, Akaydın çıktı ne dedi?  Kırcami’ye plan falan yapılmaz dedi.  Ben Kırcami’ye bina yapmayacağım dedi. Aynen söyledi bunu. Gazetelerin manşetleri duruyor. Benim seçim programımda yok dedi. Ama seçim yaklaştıkça, biz imar planları yap diye sıkıştırdıkça aklı başına geldi. Bu sefer de  dedi ki. Ben de Kamu Yararı Kararı ve Toprak Kurulu Kararı olmadan plan yapılamaz dedi. Bahanesini buldu. Bunları da hükümet verecek Ak Parti alacak.  Bu kararlar alınmadan plan yapmıyorum dedi . Ben de çıktım o zaman hatırlarsınız ne dedim ? Bu kararlar olmadan plan yapılır. Bu kararlar plan yapıldıktan sonra da alınır. Kamu Yararı plan olmasa neye göre verilir? Sen planını yap, ben bu kararları iki ayda alacağım dedim” şeklinde konuştu.

-Hani o kararlar olmadan plan yapılmazdı…

Türel,  Akaydın’ın  yerel seçime altı ay kala Kırcami’nin imar planını yaptığını kaydetti ve konşmasında şu ifadelere yer verdi:

”O kararlar olmadan bir imar planı yaptı. Hani o kararlar olmadan plan yapılamıyordu? Sen dört sene bu Kırcami’ye yazık etmedin mi? Oyalayıp, oyalayıp bu kardeşlerimizi bu abilerimizi kandırıp aldatmadın mı?  Bunu sen demedin mi? Sen çıkıp Kamu Yararı Kararı olmadan plan yapılamaz demedin mi? Nasıl yaptın? Menderes Türel yapılır demişti ama, sen yapılamaz demiştin. Kim haklı çıktı. Zaman herşeyin doğrusunu gösterir.  Gene ben haklı çıktım. Sonra ne oldu?  6 ay kala planı yaptı.  Bu kardeşiniz 2 ay içerisinde o Kamu Yararı Kararı verilip, Toprak Kurulu Kararını kendi elleriyle gittiği bakanlıkalarda gezdirdi ve kararları alıp Büyükşehir Belediyesine teslim etti. Ama gene iş işten geçti. Ben size söyleyeyim… Şimdi bakın iş işten geçti.  Geçen günlerde il başkanımız bir basın toplantısı yaptı. Biz bu filmi beş sene evvel 2009 senesinde gördük, siz gördünüz kanmayın yalanlara, vaadlere kanmayın, ne olur kanmayın. Olan yine size oluyor.  Bana olan birşey yok. Hep siz üzülüyorsunuz diye sizden çok üzülüyorum. Sizden çok dertleniyorum.”

-Evcilmen’e planları yap çağrısı..

Ak Parti İl Başkanı Mustafa Köse’nin düzenlediği basın topantısında Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’e Kırcami Binlik planları yapması için çağrıda bulunduğunu anlatan Türel, ”Şimdi ne oldu? gene yalandan bir 25 binlik planı geçirdiler. 5 binlik kesinleşmedi ki… Ben beş sene evvel 5 binliği de kesinleştirmiştim. Beş binlik kesinleşmedi. O da seçimden sonraya kaldı. Binlik planların yapılması için  yalvarıyoruz. İl başkanımız açık davette bulundu. Bak dedi… Bunun sana siyasi getirisi olacak, yap şu binlik planları. Ey Evcilmen… Ey Muratpaşa Belediye Başkanı yap dedi. basın toplantısı yaptık. Cevap bile yok.  Şimdi gene 4,5 senedir çekmecemde dediği o palanlarla ilgili o çekmece altına tekerlek takmışlar, yürüdü gitti bir yere. Kimse bulamıyor. Şimdi ikinci çekmece geliyor. Şimdi gene diyecek ki çekmecede. O çekmeceyi de seçimden sonra bulabilene helal olsun. Biz yaşadık bunu, ben uydurmuyorum” şeklinde konuştu.

Türel,  konuşmasının sonunda Akaydın ve Evcilmen’e seslenerek sözlerini şöyle tamamladı:

”Samimi iseniz Kırcami Planları’nın kalan bölümünü seçimden önce  yapın. Samimiyetinizi anlayalım. Bundan siz siyaseten de kazanacaksınız. Yapın bunu. Bana siyaseten zararı olacak birşeyi ben önerir miyim, öneriyorum. Ya yapın şu milletin derdi çözülsün. Ama yapmazlar, yapmayacaklar.  O yüzden değerli arkadaşalar;  Bu Kırcami,  bu  CHP belediyeleri olduğu müddetçe hiç bir şekilde imar planı çözülecek diye beklemesin.”

Previous articleBAŞKAN TURSUN’A KARATAŞ’TA YOĞUN İLGİ
Next articleBAŞKAN TURSUN İDDİALARI MECLİS’TE ÇÜRÜTTÜ