Home Yıldıray Sapan YILDIRAY SAPAN : “AKP’NİN YOLSUZLUK MIZRAĞI ÇUVALA SIĞMIYOR“‏

YILDIRAY SAPAN : “AKP’NİN YOLSUZLUK MIZRAĞI ÇUVALA SIĞMIYOR“‏

282
0

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, kent için önemli yatırımların akıbeti hakkında AKP’ye ve Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sorularına cevap verilemediğini söyledi. Sadece Manavgat Naras Barajı ile ilgili açıklama yapıldığını belirten Sapan, “Yapılmayan çevre yollarımızı, hızlı treni sorduk. AKP, yolsuzluk batağına saplandığı için, devletin kasasından yandaşlara, bakanların çocuklarına hortum döşendiği için bizim yollara para kalmadığı anlaşılıyor” dedi.

Sapan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Antalya gezisi sırasında yaptığı açılışlarla ilgili olarak, “Manavgat Naras Barajı’nın akıbeti nedir? Hani 11 Aralık’ta açılacaktı, hatta saati bile verilmişti. İki kere temeli atılan 13.5 kilometrelik Batı Çevre Yolu ne oldu? Kuzey Çevre Yolumuz nerede? Söz verilen Hızlı Tren Antalya’ya ne zaman gelecek?” şeklinde sorular yönelttiğini hatırlattı. Gündeme getirdiği Antalya’nın çok önemli yatırımları ile ilgili olarak sadece Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Naras Barajı ile ilgili açıklama yapıldığını belirten Sapan, “Bizzat Bakan Veysel Eroğlu’nun bitiş tarihini 23 Temmuz 2013 olarak açıkladığı barajın hizmete giriş tarihi ile ilgili gecikmeye yağışlar neden gösteriliyor. Bu yüzden Naras Barajı’nın, 23 Mayıs 2014 tarihinde tamamlanacağı, bununda projenin resmi bitim tarihi olduğu öne sürülüyor” dedi.

Halkla alay ediyorlar

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamanın iler tutar tarafı olmadığına dikkat çeken Yıldıray Sapan, “ Gecikmeye neden olan söz konusu aşırı yağışın 2013 Ocak ayında gerçekleştiği bildiriliyor. Oysa AKP Antalya Milletvekili Sadık Badak,  bu tarihten 8 ay sonra, 14 Eylül 2013 tarihinde Naras Barajı inşaatını inceledikten sonra partisinin Manavgat ilçe yöneticileri ile basın toplantısı düzenledi.  ‘Naras Barajı yüzde 90 oranında tamamlandı. 90 gün sonra 11 Aralık 2013 tarihinde saat 11.00´de törenle açılışı yapılacak’ dedi. Ortada barajın açılış saatini veren bir milletvekili varken bakanlığın yaptığı açıklama Antalyalı ile alay etmektir” diye konuştu.

Bakan çocukları hortumlayınca Antalya’ya para kalmadı mı?

AKP Hükümeti’nin 11 yıl içinde iki kez temelini attığı topu topu 13.5 kilometrelik Antalya Batı Çevre Yolu’nu bir türlü bitiremediğini, Kuzey Çevre Yolu’na hiç başlamadığını, Hızlı Tren Projesi’nin adından bile söz edilmediğini belirten Sapan şunları söyledi:

“Bu konularda AKP’ye ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiğimiz sorulara cevap verilemiyor. Çünkü sığınacakları bahane kalmadı. AKP’li bakan çocuklarının ve yandaşların milyarlarca dolarlık rantı paylaştığı, on milyonlarca dolarlık rüşvetin döndüğü, devletin kasasına hortumların döşendiği günümüzde, Batı Çevre Yolu için 15 – 20 milyon liralık kamulaştırma bedelini bir türlü bulamıyorlar. Anlaşılan kasa soyulmaktan tam takır olmuş. Bu yüzden Karayolları’nın sorumluluğundaki proje için topu belediyelere atıp kaçmaya, sorumluluktan sıyrılmaya çalışıyorlar. Buna kargalar bile güler. Zaten gülüyor da. Açık açık, ‘Devleri hortumlattığımız için kasada Antalya’ya yol yapımı ve yatırım için verecek para kalmadı’ desinler daha inandırıcı olur. Boşu boşuna Antalyalıyı laf ve rakam kalabalığına boğup yalanlarla aldatmaya çalışmasınlar. Çünkü AKP’nin yolsuzluk mızrağı artık çuvala sığmıyor. ”

Previous articleİş-Kur’dan Turkcell Global Bilgi Diyarbakır Lokasyonuna Teşekkür Belgesi
Next articleSAPAN AİLESİ MUTLULUKLARINI PAYLAŞTI‏