Home Akseki Akseki ve İbradı’ya Beşikçi Ailesi

Akseki ve İbradı’ya Beşikçi Ailesi

1146
0

Tutak Kaymakamı Murat Beşikçi Akseki Kaymakamlığına, eşi Zerrin Çay Beşikçi de İbradı Kaymakamlığına atandı.

Murat Beşikçi Kimdir

1983 yılında Çorum İli İskilip İlçesinde doğdu. İlkokulu İskilip Azmimilli İlköğretim okulunda, Ortaokulu Çorum İnkılap İlköğretim okulunda ve Liseyi Çorum Atatürk lisesinde tamamladı. 2001 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde okumaya hak kazandı ve 2005 yılında mezun oldu. Aynı yıl açılan Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak 2006 yılında Antalya Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Isparta’da Teftiş stajını, Antalya’da İl Merkez stajını, Antalya/Manavgat’da Kaymakam refikliği stajını yaptı. Kasım 2006-Mart 2007 tarihleri arasında Akpınar (Kırşehir) Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Daha sonra Ankara’da 4 ay süren dil kursuna müteakip İngilterenin Sheffield kenti Üniversitesinde 1 yıl eğitim aldı ve bu arada İngiltere kamu kurumlarının işleyişi hakkında çeşitli inceleme ve gezilerde bulundu. Yurtdışı dönüşü, 6 hafta süren TODAİE’de Kamu Diplomasi kursu ve ardından Kaymakamlık kursunu üstün başarı ile bitirdi. Eski Hamur Kaymakamı, şimdiki İbradı Kaymakamı Zerrin Çay BEŞİKCİ ile evlidir.

Zerrin Çay Beşikçi Kimdir
1980 yılında Kayseri´nin Sarıoğlan ilçesinde doğan Zerrin ÇAY BEŞİKCİ, İlkokulu Seydişehir Merkez İlkokulunda (Konya), ortaokulu ise Seydişehir Mahmut Esad Ortaokulunda bitirdi. İstanbul Kabataş Erkek Lisesinde başladığı lise öğrenimini, Samsun Namık Kemal Lisesinde tamamladı.

1998 yılında Başkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünü burslu olarak kazandı ve 2003 yılında bu bölümden birincilikle mezun oldu.

9 Ağustos 2006 tarihinde Aydın Kaymakam Adayı olarak göreve başlayan Zerrin ÇAY BEŞİKCİ, 13 Kasım 2006 -19 Mart 2007 tarihleri arasında Karacasu (Aydın) Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu.

Ankara’da dört Ay süren dil kursunun ardından İngiltere’ye yüksek lisans yapmak için gönderildi. Southampton Üniversitesi’nde ´´Vatandaşlık ve Demokrasi´´ (Citizenship and Democracy) alanında başladığı yüksek lisans eğitimini ´´The Possibility of a European Identity in the Case of Britain´´ konulu tez çalışmasıyla başarıyla bitirdi.

6 Ekim 2008’de TODAİE’nde katıldığı altı haftalık Kamu Diplomasisi kursunun ardından, 17 Kasım 2008 tarihi itibariyle Kaymakamlık Kursuna başlayarak üstün başarı ile bitirdi. Kütahya İli Şaphane İlçesi Kaymakamlığı görevinin ardından Ağustos 2011 tarihi itibariyle Hamur Kaymakamlığı yapıyordu.

Previous articleTrabzonlular Antalya’da coştu
Next articleZAKKUM: BARIŞÇI BİR SAVAŞÇI !