Home Antalya Haberleri ÇEKVA’dan anlamlı kahvaltı etkinliği

ÇEKVA’dan anlamlı kahvaltı etkinliği

475
0

Çorum Eğitim ve Kültür vakfı ÇEKVA Antalya temsilcisi Kemal KOÇAK ve vakıf üyeleri Antalya Polis Atlı Spor Kulübünde kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi.

Türkiye genelinde 1140 Antalya da 40 Öğrenciye burs veren Çorum Eğitim ve Kültür Vakfı ÇEKVA her ay bir etkinlikle öğrencilere burslarını dağıtıyor.

Genel Başkan Avni ÇELİK’in verdiği görevle 3 Yıldır Antalya da ÇEKVA temsilciliği yapan Kemal KOÇAK, toplumsal hizmetleriyle dikkat çeken vakfın Madde bağımlılığı, internet bağımlılığı seminerleri düzenlediğini, Kemer’de bir hafta sonu etkinliğinde Güral Porselenin verdiği bir hediyenin açık artırma usulüyle satılmasından da vakfa ve burs alan çocuklara bir gelir elde edildiğini söyledi. Her ay burs dağıtırken bir etkinlik düzenlediklerini bu etkinlikle davet ettikleri burs alan öğrencilere burslarını da takdim ettiklerini sözlerine ekledi.

Kemal KOÇAK; Vakfın burs alan öğrencileri seçerken de 40′a yakın kriterleri olduğunu, anne baba çalışıyor mu? Ev kendilerinin mi? Araçları var mı? Sigara içiyor mu? gibi pekçok kriterden geçirildiklerini ve derslerinde de başarılı olmak zorunda olduklarını, zayıfı olan öğrencilerin burslarının kesildiğini ifade etti. Özellikle Çorum lu öğrencileri hedef almakla birlikte Çorum lu olmayan bazı öğrencileri de kriterleri uygun olduğunda özellikle Çorum’lu öğrencilerin 20 Puan altında bir pozisyon da ise, bursa bağlayabildiklerini bunun birkaç örneğinin olduğunu, yine Çorum’lu olmayan bazı hayırseverlerinde vakfa desteklerini esirgemediklerini söyledi. Bu vesile ile destek olan tüm hayırseverlere teşekkürlerini sunan KOÇAK, ÇEKVA olarak Anne ve babasız çocukların sorunlarına özel destek olduklarını, mezun olan öğrencileri de vakfa üye yaparak geri dönüşüm sağladıklarını belirtti.

Kahvaltı etkinliği burs alan öğrenciler ve üyelerin at çiftliğindeki keyifli gezisiyle son buldu.

Previous articleAntalya Kamu Hastaneleri Birliği Sanatla Sağlığı Buluşturdu
Next article5 Mayıs 2014