Home KÜLTÜR-SANAT KÖK VE AKAYDIN MANAVGAT FESTİVALİNDE

KÖK VE AKAYDIN MANAVGAT FESTİVALİNDE

251
0

Antalya Caddesi’nden İbrahim Sözen Caddesi’ne, oradan da stadyuma giden kortej ekibindeki motosikletliler kısa süreliğine bazı yerlerde gösteri gerçekleştirdi. Yol boyunca çevre halkı tarafından da alkışlanan grup, Antalya Büyükşehir Belediyesi bandosunun çaldığı parçalara da eşlik etti. Kortejde renkli görüntüler oluştu. Kortejde CHP İl Başkanı Devrim Kök ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’a Manavgatlılar yoğun ilgi gösterdiler.

17. Manavgat Barış Suyu Kültür, Sanat, Turizm ve Gençlik Festivali kapsamında pop sanatçısı Zeynep Dizdar ve özgün müzik sanatçısı Edip Akbayram, Manavgat Stadyumu’nda sahne aldı dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. CHP İl Başkanı Devrim Kök, Antalya Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, ve konsere 50 binin üzerinde Manavgatlı müzik sever konserde hazır bulundu.

Biz özgür bir Türkiye istiyoruz

Gecede ilk olarak sahneye Zeynep Dizdar çıktı. Dizdar, eski ve yeni parçalarını seslendirdi. Konser sonrasında Akaydın, Sözen ve Kök Dizdar’a plaket ve çiçek takdim etti.

Dizdar’dan sonra sahneye sevilen sesi ile özgün müzik sanatçısı Edip Akbayram çıktı. Namusluların da namussuzlar kadar cesaretli olduğu bir Türkiye özlemi istediğini belirten Akbayram, bir süre cezaevinde kalan Manavgat Belediye Başkanı Sözen’e dönerek, “İki seneden sonra Manavgat’ta beraberiz. Buradan sayın belediye başkanına özgürlüğüne kavuştuğu için geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Özgürlük ve tutsaklığın nasıl olduğunu gördünüz dimi başkanım. Biz özgür bir Türkiye istiyoruz” dedi.

Özgün müziğin usta sesi Edip Akbayram sahneyi alınca vatandaşlar zaman zaman sanatçımıza eşlik ettiler. Eski ve yeni parçalarını seslendiren Akbayram, bir süre sevilen şarkılarını stadyumda bulun hayranlarıyla birlikte söyledi. Belediye başkanı Sözen, konser sonunda Akbayram’a plaket ve çiçek verdi.

Sözen:“Sevgi ve Barış Önce Kalpte Başlar”

8-10 Haziran tarihleri arasında bir çok etkinliğe imza atacaklarını belirten Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, bu yıl festival temalarının “Sevgi ve Barış Önce Kalpte Başlar” olduğunu belirtti. Sözen, “Festivalde bir çok etkinliğin yanında Sibel Can, Volkan Konak, Edip Akbayram, Zeynep Dizdar ve Baha sahne alacak. Anadolu Ateş’i grubu da bize eşlik edecek. Festivalde yine “Festivaller, çocukların dünyalarına ayrı renk Katar” düşüncesiyle yola çıktık. ve onları unutmadık. Orkestra, yüz boyama ve sihirbaz gösterileri de yer alacak. Manavgat’ı çevre duyarlılığını herkese anlatmak istiyoruz” dedi.

Previous articleAntalya’nın mağaraları yurtdışında görücüye çıkıyor
Next articleCHP’DE KADINLARIN İLK KONGRESİ