Home SİYASET CHP’DE KADINLARIN İLK KONGRESİ

CHP’DE KADINLARIN İLK KONGRESİ

275
0

Antalya Düğün Salonu’nda gerçekleşen CHP Muratpaşa Kadın Kolları 1. Olağan Kongresi ne CHP İl Başkanı Devrim Kök, CHP İL Yöneticileri, Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Aygül Kılıç, Parti Meclis Üyesi Zeki Durmaz ve çok sayıda kadın partili katıldı. Divan Başkanlığını Serap Yılmaz’ın yaptığı kongrede konuşan CHP İl Başkanı Kök, 17-18 Haziran tarihlerinde büyük kurultayın yapılacağı haberini vererek,“ Kurultayımızdan sonra el ele, omuz omuza çalışmalarımıza başlayacağız”diye konuştu. Kök,  ülkeye demokrasiyi getiren parti olduklarını belirttiği konuşmasında, parti için demokrasinin öneminden ve faydasında bahsederek, “Kim seçilirse seçilsin kol kola omuz omuza çalışacağız”dedi.

Lokomotif güç

CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ercan Erkan ise yaptığı konuşmada kadınların yadsınamaz bir gücü olduğuna değinerek, “ Geçtiğimiz seçimlerde kadınlarımızla omuz omuza çalıştık. Broşürde dağıttılar, mitinglerde de koşturdular. Partimizin lokomotif gücüdür kadınlarımız” dedi. İki adayla girilen seçimde kazanan taraf olacağını ama kaybeden taraf olmayacağını belirten Erkan, “ Kim kazanırsa kazansın birlik içinde çalışacağız. Burada kaybeden yok. Burada kazanan partimiz CHP olacaktır” dedi.

1.parti yapacağız

Nilay Özen, Muratpaşa’da CHP’nin bayrağını yükseltmek için göreve talip olduğun söyledi. Parti içi demokratik sürecin çok önemli bir halkasının gerçekleştiğini belirten Özen, “Kadın kollarının CHP tarihinde ve geleneğinde çok önemi bir yeri vardır. Genel Başkanımızın da dediği gibi kadınlar olmadan iktidar yürüyüşü yapılamaz. Kadınlar olarak CHP’yi iktidara yürütmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi. Konuşmaların sona ermesinden sonra oylamalara geçildi.2bin 900 kayıtlı üyeden 328 oy kullanırken Figen Ulutürk 102 oy, Nilay Özden ise 224 Oy aldı.  Geçersiz olarak 2 oyun bulunduğu CHP Muratpaşa Kadın Kolları Başkanlığı seçimlerinde Nilay Özdem yeni başkan oldu.

Previous articleKÖK VE AKAYDIN MANAVGAT FESTİVALİNDE
Next articleKÖK, SABAH SAAT 06.00’DA İŞÇİLERLE