Home SAĞLIK Antalya ‘da Kansere Karşı Bilinçlendirme Yürüyüşü

Antalya ‘da Kansere Karşı Bilinçlendirme Yürüyüşü

257
0

Türk ilaç sektörünün köklü ve öncü kuruluşlarından Mustafa Nevzat İlaç, toplum sağlığına katkıda bulunmayı temel bir görev ve sosyal sorumluluk olarak kabul ediyor. Şirket bu yaklaşımla, Kanser Haftası kapsamında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Onkoloji Bölümü’nün düzenlediği “Doğada Sağlık” yürüyüşüne sponsor oldu. “Gelidonya Feneri Kansere Karşı Bilinçlendirme Yürüyüşü” 1 Nisan Pazar günü, çok sayıda vatandaşın katılımıyla Antalya’da gerçekleşti.

Katılımcılar, baharın gelmesiyle doğanın canlandığı bu dönemde Antalya’nın en güzel köşelerinden biri olan Gelidonya Feneri’ni birlikte yürüyerek keşfettiler. Etkinlik, toplumun kanser hastalığı konusunda bilinçlenmesi gereğine, sporun ve sağlıklı beslenmenin kansere karşı mücadelede taşıdığı öneme dikkat çekmeyi hedefledi.

Her yıl 200.000 kişi kansere yakalanıyor

Günümüzde kanser artık sadece gelişmiş ülkelerin sorunu değil. Gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerdeki kanser vakaları hızla artıyor. Türkiye’de her yıl 200.000 kişi kansere yakalanıyor. Kanser vakalarının % 30 – 40’ı potansiyel olarak önlenebilir kabul ediliyor. Tütün kullanımı, aşırı alkol tüketimi, güneş ışınlarına fazla maruz kalma ve obezite gibi risk faktörlerinden kaçınmanın yanı sıra; sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite ve enfeksiyonlardan korunma gibi sağlıklı yaşam davranışlarının benimsenmesi kanser riskini önemli ölçüde azaltıyor.

ABD’ye kanser ilacı ihracatı yapan ilk Türk ilaç firması

ABD Gıda ve İlaç Kurumu (FDA) ve Avrupa İlaç Kurumu’ndan (EMEA) onay alan ilk onkolitik ilaç (kanser ilacı) üretim tesisine sahip olan Mustafa Nevzat İlaç Sanayii A.Ş, Aralık 2010 da ABD ye kanser ilacı ihracatına başladı.

Mustafa Nevzat’ın Onkolitik Ürünler Üretim Ünitesi, ilaç üretim standartlarının belirlenmesinde dünyanın en önemli resmi kuruluşu olarak kabul edilen Amerikan Gıda ve İlaç Kurumu FDA (Food and Drug Administration) tarafından Mayıs 2010’da onaylandı. Temmuz 2010’da ise Avrupa İlaç Kurumu’ndan da onay alan tesis böylece ilaç alanında tüm dünyada standartları belirleyen iki kurumdan aynı anda onay alma başarısını gösteren, Türkiye’deki ilk onkolitik ilaç üretim tesisi oldu. Mustafa Nevzat’ın Türkiye pazarında kanser tedavisinde kullanılan 12 farklı ürünü bulunmaktadır.

Previous article“Sağlıklı diye yediğiniz tavuklar tavuk değil“
Next articleCARREFOUR BURSA’DA MODA ŞÖLENİ…