Home SAĞLIK NÜKLEER TIP ALANINDA “HAYAT KURTARAN” SON GELİŞMELER HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK…

NÜKLEER TIP ALANINDA “HAYAT KURTARAN” SON GELİŞMELER HAKKINDA BİLGİ VERİLECEK…

395
0

Türkiye Nükleer Tıp Derneği,nükleer tıp alanında“hayat kurtaran”son gelişmeleri,6 Nisan 2012 Cuma günü saat 11.00’da Antalya’da Susesi Otel Kongre Merkezi’nde düzenlenecek bir basın toplantısı ile açıklayacak.

Basın toplantısında, Türkiye Nükleer Tıp Derneği Başkanı Prof.Dr. Ömer Uğur, Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Seyfettin Ilgan, Genel Sekreter Doç. Dr. Cüneyt Türkmen ve Yönetim Kurulu Üyesi ve Kongre Bilimsel Kurul Başkanı Prof. Dr. L.Özlem Kapucu, 4-8 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek“24. Ulusal Nükleer Tıp Kongresi ve “1. Balkan Nükleer Tıp Kongresi”ndeele alınan konularla ilgili paylaşımda bulunacak.

Türkiye Nükleer Tıp Derneği’nin, 24 yıldır gerçekleştirdiği ve bu yıl uluslararası bir nitelik kazanan “24. Ulusal Nükleer Tıp Kongresi” ve “1. Balkan Nükleer Tıp Kongresi”ne toplam 500 bilim insanı katılıyor.

Kongrede 21’i uluslararası toplam125 bilim insanı,konuşmacı ve oturum başkanıolarak yer alıyor.Kongreye katılanların yaklaşık dörtte birini Balkan ülkelerinin nükleer tıp hekimleri oluşturuyor. Klinik ve deneysel 288 araştırmanın sunulacağı kongrede, “nükleer kardiyolojinin geleceği, hibrid görüntüleme, moleküler görüntülemenin bugünü ve geleceği, hastalıkları görüntülemede şu anki ve yakın gelecekteki eğilimler, meme kanserinde görüntüleme sistemleri, kanser teşhis ve tedavisinde kullanılan nükleer tıp yöntemleri ve bu alandaki son gelişmeler” değerlendiriliyor.

Teknoloji ve tıbbın muazzam bir birleşimi olan “nükleer tıp”, radyoaktif maddelerle hastalıkların tanı ve tedavisini gerçekleştiriyor.Devrim niteliği taşıyan Pozitron Emisyon Tomografisi (PET) başta olmak üzere her gün geliştirilen birçok yeni teknoloji; kalp hastalıklarından, kansere kadar birçok hastalıkta erken teşhis ve tedaviye imkân tanıyarak, hayat kurtarıyor. Radyoaktif işaretli görüntüleme ajanları ile hastalıklar henüz anatomik bozukluk gelişmeden önce erken dönemde teşhis edilebiliyor.

Kongrede, Eczacıbaşı Monrol, Siemens, Ge Healthcare, Türk Philips, IASON Gmbh’nin de aralarında bulunduğu Türkiye ve dünyanın önde gelen nükleer tıp firmaları da stantlarında yeni teknolojilerini sergiliyor.

Previous articleAZİZ NİKOLAUS KİLİSESİ YENİDEN İNŞA EDİLECEK!
Next articleŞehit Ozan Üsteğmen Törenle Toprağa Verilecek