Home Yasam KARAYOLU TRAFİK HAFTASI ÖDÜL TÖRENİ

KARAYOLU TRAFİK HAFTASI ÖDÜL TÖRENİ

263
0

İlimizde Karayolu Trafik Haftası Kutlama etkinlikleri  çerçevesinde, 08 Mayıs 2012 Salı günü saat:10.00’da Uncalı Polis Lojmanları Sosyal Hizmetler Eğitim Tesisleri büyük salonda, İl Emniyet Müdürü Dr. Ali YILMAZ, Esnaf Sanatkar Odalar Birliği Başkanı Abdullah SEVİMÇOK, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali ALKAN, Umumi Servisçiler Odası Başkanı Adil DEMİR, Sürücü Kursları Derneği Başkanı Nazmi ACAN, Trafik Kazaları Önleme Derneği Başkanı Turgut KİLİT, Ulaştırma Bölge Müdürlüğü temsilcisi, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin katılımları ile toplantı ve ödül töreni düzenlendi.

Antalya Emniyet Müdürü Dr. Ali YILMAZ toplantıda yaptığı konuşmada, trafik sorununu çözebilmek için öncelikle eğitim sorununun çözülmesi gerektiğinden bahsederek, herkesin trafik ile ilgili şikayette bulunduğunu, ancak çözüm noktasında katkı sağlanmadığını ifade etti.

Trafik kazalarını önleme adına büyük gayret sarfettiklerine değinen Emniyet Müdürü YILMAZ, “Antalya’ya her yıl 12 Milyona yakın turist gelmektedir. Meydana gelen trafik kazalarında turistler de hayatını kaybetmektedir. Bu kayıpları azaltmak için tüm çabamızla çalışmaktayız. Yolların, alt ve üst geçitlerin, alt yapının çok iyi yapılması gerekmektedir. Bunlar iyi yapılmazsa trafik kazaları ile sık sık karşılaşırız. Arabasına binen her kişi konumu ne olursa olsun sürücü olduğunu bilmeli ve trafik kurallarına uymalıdır. Alınan tüm tedbirlere rağmen trafik kuralları ihlal ediliyorsa en ağır cezalar kesilmelidir” dedi.

Sayın YILMAZ öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında da, “gelecekte öğrencilere burada işlenen konuların bahsedilmeyeceği bir ortam diliyorum. Bizlerden geçti, gelecek sizlerden çok şeyler bekliyor, öğrencilerimiz büyüklerini idare etmekte, kural hatalarının en aza indirilmesinde önemli bir misyon üstlenmektedir. Burada trafik sorunlarının çözümünde yer alması gereken kurumlardan yeterince yetkili bulunmamakta ve duyarsız davranılmaktadır.  Sizlere kazasız günler ve derslerinizde başarılar dilerim” dedi.

Emniyet Müdürü YILMAZ ayrıca, böylesi önemli bir haftada trafik konusuna duyarlılık göstererek toplantıya ve ödül törenine katılan herkese teşekkür etti.

Törende, trafik kazası mağduru Filiz BALCI’nın geçirmiş olduğu trafik kazasını ve kaza sonrası yaşadıklarını konu alan konuşmasının ardından, resim, slogan ve fotoğraf dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ile; yılın trafik görevlileri, şoförleri ve Trafik Haftası etkinliklerine destek veren kuruluşlara ise plaket verildi.

Previous articleBaba, kızına umut oldu…
Next articleAntalya MHP Milletvekili Tunca Toskay