Home Antalya Haberleri Antalya Basketbol Hakemleri Lige Hazır

Antalya Basketbol Hakemleri Lige Hazır

544
0

Antalya Basketbol İl Temsilciliğine bağlı Hakemlerin, Gözlemcilerin ve Saha Komiserlerinin katıldığı 2014-2015 Sezonu 1.Eğitim Toplantısı, Antalya Gençlik Merkezinde, Türkiye Basketbol Federasyonu Antalya Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak başkanlığında yapıldı.

“Basketbolun sevilmesinde Hakemlerimizin rolü büyük”

Eğitim Toplantısı açılış konuşmasını yapan Antalya Basketbol İl Temsilcisi Soner Yasak “ Antalya Basketbolunun gelişmesinde ve sevilmesinde hakemlerimizin rolü gerçekten çok büyük. Bu konuda her ay düzenli olarak Hakem Eğitim çalışmaları İl Hakem Eğitim Kurulu üyemiz ve Gözlemcimiz Emin Bayramlar tarafından yapılacaktır. Bu konuya gereken önemi ve hassasiyeti göstereceğiz. Amacımız Türkiye Basketbol Federasyonu liglerine daha fazla klasman hakemi yetiştirmek ve üst liglerde yer almaktır. Şu anda Antalya basketbol İl Temsilciliğimize bağlı 1 FIBA, 1 A Klasman, 3 B Klasman, 4 C Klasman, 15 İl hakemi, 21 Aday Hakem, 34 Masa Görevlisi görev yapmaktadır. Hedefimiz hakem sayımızı artırmaktır. Yeni açılacak kursumuz ile Basketbol Hakem camiamıza yeni hakemler kazandıracağız. İyi ve çekişmeli bir sezon bizi bekliyor. Bu noktada hakemlerimizin performansları da önem kazanıyor. Hakem arkadaşlarımız mutlaka hata yapacaklar, bu işin doğasında var. Bizim hedefimiz ise hataları en aza indirmek olacak. Hakemlerimizin hepsi çok yetenekli, eğitimli ve yetişmiş isimler. Aramıza yeni katılan isimlerin de başarılı performans sergileyeceklerine inancımız tam. Kaliteli bir sezon bizi bekliyor. Tüm takımlarımıza ve hakemlerimize başarılı bir sezon diliyorum” şeklinde konuştu.

“Hakemler Lige Hazır”

Basketbol hakemlerinin lige şimdiden hazır olduğunu söyleyen İl Temsilcisi Yasak,  sezonun sorunsuz geçeceğine inandığını belirtti. İl Temsilcisi Yasak, ‘Hakemlerimiz, lige hazır durumda. Bu sezon bir çok maçta görev alacaklar. Hepsine güvenimiz tam. Hakemlerimizle ilgili eksiklik  yaşanacağını düşünmüyorum’ dedi.

“Yeni Oyun Kuralları Anlatıldı”

Türkiye Basketbol Federasyonu 2014-2015 sezonunda değişen yeni oyun kurallarını İl Hakem Eğitim Sorumlusu Emin Bayramlar hakemlere cinevizyon eşliğinde sundu. Bazı önemli değişikliklerin olduğu kuralların basketbolu daha da heyecanlı hale getirileceği belirtildi.

Antalya Basketbol Yerel Ligi’nde 2014-2015 sezonu öncesinde Basketbol hakemleri 15 Ağustosta Atatürk Spor Salonunda yazılı ve fiziksel sınavın ardından eğitimlerini de tamamlayarak Lige hazır bir şekilde başlayacak.

Kapanış konuşmasını yapan İl Temsilcisi Yasak,”Hakemlerimize katılımlarından dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Yeni sezonda bütün herkese başarılar diliyorum . Hakem şansınız yanınızda olsun.“dedi.

Previous articleCEHALETİNİ GİZLEMEK
Next articleTıpış tıpış kandırılıyoruz!